ZernikeLab - Bio Science Center Groningen

ZernikeLab

Zernikelab

Het ZernikeLab is een bedrijfsverzamelgebouw met laboratorium ruimte en kantoren van ruim 2.600 m2 groot en is gelegen op het Zernike Science Park te Groningen. Door de ligging naast de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool en de rechtstreekse aansluiting op het glasvezel infrastructuur is het een perfecte locatie voor de kennisintensieve sector. Het Zernike Science Park is de Campus van Groningen en is uitstekend bereikbaar via openbaar vervoer alsook met eigen vervoer. 


Het gebouw is gelegen aan het Zernikepark 6-8 te Groningen en is in het jaar 1992 als Witholts Bioscience Business Center ontwikkeld. Prof. Dr. Bernard Witholt was hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en wereldwijd een autoriteit op het gebied van biotechnologie. In de stad Groningen was hij tevens een belangrijke voorloper op het gebied van valorisatie en ondernemerschap. Prof. Dr. Bernard Witholt is de grondlegger geweest van het huidige Zernike Science Park waarbij de fysieke verbinding tussen wetenschap, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven sinds begin jaren negentig werd vormgegeven.  


In mei 2014 heeft verhuurder KREVAST het bedrijfsverzamelgebouw aangekocht en nadien  heeft KREVAST het pand her-ontwikkeld tot het huidige ZernikeLab, waarbij het logo van het ZernikeLab een kwinkslag is naar het periodieke systeem der elementen van Mendelejev. In het huidige ZernikeLab is een vergaderruimte genoemd naar Prof. Dr. Bernard Witholt.